Skimmelsvamp

Skimmelsvamp er en ting de fleste ved hvad er. Desværre er der ikke mange der ved hvad man gør med skimmelsvamp som problem i hjemmet og derfor kan det være godt, at have et par tommelfingerregler til hvordan man forholder sig til en sådan situation. Når man første gang får mistanke til skimmelsvamp i hjemmet, kan det ofte være for sent. Det er derfor en god idé, at starte den forebyggende proces så snart man har mulighed for det. På den måde kan man spare både tid, penge og tålmodighed, da udbrud af skimmelsvamp kan være ganske krævende for både en selv og familien.

Skimmelsvamp er et problem der gerne skal udryddes så hurtigt som muligt, og derfor følger der her et regelsæt der kan være godt følge for at komme så let henover problemet som muligt.

 

Hvorfor er der udbrud af skimmelsvamp i mit hjem?

Mange forbinder skimmelsvamp med noget uhygiejnisk, men det forholder sig faktisk langt fra således. Skimmelsvamp er nemlig et resultat af for meget fugt indendørs, og der kan derfor opstå næsten lige meget hvor det skulle være. Der er dog en ekstra stor risiko i våde rum, eller rum der tilstøder de våde rum. Man skal være forberedt på, at disse skal rengøres jævnligt hvis man gerne vil slippe for problemer med skimmelsvamp, inden de opstår.

Rengøring er en måde at undgå skimmelsvamp på, men der er også andre forholdsregler man bør foretage sig. Blandt andet er det en dum idé, at tørre tøj indendørs da dette spreder fugt i luften og dette sætter sig i vægge og loft. Når man vasker gulv, kan det også være en idé at tørre ganske grundigt efter når man er færdig med hele overfladen. Den fugt der sætter sig i gulvet, kan hurtigt fordampe og skabe et dårligt indeklima, der fører til skimmelsvamp.

skimmelsvamp

Skimmelsvamp som indikator for andre problemer

Som nævnt ovenfor, er skimmelsvamp symptomer tit en indikator for, at der er andre problemer i hjemmet der bør ordnes. Det kan blandt andet være manglende rengøring, som i de fleste af tilfældene er den udløsende faktor. Når man snakker skimmelsvamp, er det dog vigtigt, at understrege de mange tilfælde hvor ejeren ikke selv kan stilles direkte erstatningsansvarlig, da der har været noget fundamentalt i vejen med konstruktionen på bygningen. I mange ældre bygninger, er der slet ikke taget højde for skimmelsvamp udbrud, og derfor forekommer de oftere på disse steder.